اجرای موفق رویداد “هفته جهانی کارآفرینی” آبان 1397
رویداد “هفته جهانی کارآفرینی” به همت کانون دانش آموختگان کارآفرینی دانشگاه تهران با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تاریخ 21 الی 28 آبان ماه 97 با برگزاری مراسم، کارگاه ها و سمینارهای ویژه ای در حوزه کارآفرینی برگزار شد.
مراسم اختتامیه هفته جهانی کارآفرینی با حضور
جناب آقای دکتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام
جناب آقای دکتر محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
جناب آقای دکتر عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
جناب آقای دکتر رحیم سرهنگی مدیرکل دفتر توسعه امور کارآفرینان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
و جمعی از کارآفرینان برتر کشور صبح روز دوشنبه 28 آبان ماه 97، توسط دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در سالن همایش های وزارت کار برگزار شد.
در این مراسم دکتر محمدرضا زالی، رئیس دانشکده کارآفرینی ضمن تبریک هفته جهانی کارآفرینی، طی سخنانی گزارشی از روند 11 ساله پایش کارآفرینی در ایران توسط دانشکده کارآفرینی تحت عنوان بزرگترین پروژه تخصصی کارآفرینی در دنیا را ارائه نمود.
وی با اشاره به نتایج حاصل از این پایش، به بالا بودن نرخ راه اندازی استارت آپ در ایران و لزوم تقویت کارآفرینی نوآورانه اشاره نمود و تنها راه اشتغال پایدار را کارآفرینی دانست.
دکتر عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: تعبیری وجود دارد مبنی بر اینکه بعد از رعد و برق، باران و پس از آن، هوا صاف میشود. کسی که در گذشته تجربه رعد و برق را داشته باشد، به این علم آگاه است که در دوران پس از رعد و برق و در زمان باران، چتر برمیدارد؛ اما این فرد امید دارد به اینکه به زودی هوا صاف میشود؛ شرایط فعلی کشور نیز مصداق همین تعبیر است.
وی با تأکید بر اینکه در این دوران از وضعیت اقتصادی کشور، نیازمند پهلوانان اقتصادی هستیم، ادامه داد: ما وظیفه داریم کمترین موانع را برای کارآفرینان و پهلوانان اقتصادی ایجاد کنیم.
منصوری تأکید کرد: موانعی که از سوی کارآفرینی با آن مواجه هستیم، نشاندهنده تعارض بین نظام اجرایی کشور و آنچه که به عنوان کارآفرینی از آن یاد میکنیم، است و این تعارض را باید برطرف کرد.
در ادامه این مراسم، دکتر محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به اینکه جوانان در کوره راه های کار آفرینی به مقصد رسیده اند، خطاب به مسئولان این وزارتخانه گفت: هرگونه سیاستگذاری در این حوزه بدون مشورت با نمایندگان کارآفرینان ممنوع است.
شریعتمداری با اشاره به اینکه فعالان عرصه کارآفرینی از دولت تسهیل گری و تنظیم گری می خواهند نه مداخله و سنگ اندازی، گفت: در عین حال که تعارض در حوزه کارآفرینی و نظام اجرایی کشور وجود دارد اما همه ما مدعی حمایت از توسعه کارآفرینی هستیم و با برگزاری همایش و جشنواره به نوعی در نظر داریم از کارآفرینان حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه من سر تعظیم در برابر همه کارآفرینان به ویژه کارآفرینان جوان فرود می آورم، ادامه داد: در شرایطی که ورود به عرصه کارآفرینی با موانع متعددی مواجه است، اما کارآفرینان در همین اتوبان مسدود از کوره راه ها به مقصد رسیدند که من به آنها تبریک می گویم.
وی پذیرش ریسک را یکی از گلوگاه های اساسی کارآفرینی عنوان کرد و افزود: متاسفانه صندوق های حامی خطرپذیری برای کارآفرینان در کشور وجود ندارد و کارآفرین باید با تامین سرمایه برای خود و کارآفرینی، ریسک ورود به این عرصه را بپذیرد که یا نابود و یا موفق می شود.
شریعتمداری خطاب به مسئولان تصمیم گیر و سیاستگذار وزارت کار در حوزه کارآفرینی با تاکید بر اینکه هرگونه تصمیم و سیاستگذاری برای کارآفرینان بدون مشورت و نظر نمایندگان آنها ممنوع است، ادامه داد:
چرا که ممکن است به رغم یک سیاستگذاری درست، اما تضاد منافع بین کارآفرینان در یک عرصه وجود داشته باشد و این می تواند مشکل ساز شود. این تضاد منافع را می توانیم در برخی استارت آپ ها به ویژه استارت آپ های حمل و نقلی مشاهده کنیم.
در ادامه دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به جایگاه کارآفرینی در آینده اقتصاد جهان گفت:
نظریات رشد آینده به جای آنکه صرفا بر انباشت سرمایه، نیروی انسانی و فناوری باشد، با پارامتر کارآفرینی رقم خواهد خورد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود:
با آنکه توجه به کارآفرینی در توسعه اقتصادی، امری درست است اما کامل نیست. محیط کسب و کار عامل بسیار تعیین کننده در توسعه اقتصادی است. توسعه اقتصادی مانند سکه ای است که یک طرف آن اقتصاد خرد و کلان و تجارت هست و در طرف دیگر آن کارآفرینی و محیط کسب و کار است.
وی افزود: در تمام کشورهایی که به توسعه رسیده اند، محیط کسب و کار در کنار کارآفرینی، مناسب بوده است. روابط بانکی و اداره، بروکراسی ومحیط سیاسی و محیط فرهنگی که فضای کسب و کار را می سازند، نقش مهمی در توسعه و پیشرفت کشورها ایفا می کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در ایران نیز ما باید به کارآفرینی و فضای کسب و کار توجه کنیم. در شرایط کنونی که در تحریم های شدید اقتصادی هستیم، باید بررسی کنیم که چه نوع مدل و ایده ای را برای برون رفت از این شرایط به کار بگیریم.
وی با طرح ایده ایجاد ایالتهای اقتصادی در ایران و تمرکززدایی از اختیارات دولتی ها در مرکز و همچنین ایجاد شهرهای کارآفرین تأکید کرد:
دولت به معنای هر سه قوه باید از مانعتراشی برای کارآفرینان پرهیز کند و بنا را بگذارند که در این شرایط و با تکیه بر همین دو مقوله میتوانند معجزهای در اقتصاد کشور ایجاد کنند و در این راستا از دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران خواست تا با مشاوره و همفکری اساتید و دانشجویان دوره دکتری خود بتواند گام های اولیه اجرایی این طرح را بگذارند.
در این مراسم همچنین، در پنلی تخصصی با اجرای خوب دکتر محسن برزگر خلیلی به عنوان رئیس پنل و جمعی از کارآفرینان برتر کشور نظیر مهندس علی شریعتی مقدم کارآفرین برتر جهان اسلام و بنیانگذار گروه بین المللی نوین زعفران، جناب آقای مهندس بهروز فروتن، کارآفرین برتر و بنیانگذار شرکت بهروز و خانم سحر رحمانی کارافرین برتر کشور و مدیرعامل شرکت آلوم کابل کاوه و آقای سید حامد واحدی مدیرعامل شرکت پترو صنعت گامرون به بیان مسائل موجود در حوزه کسب و کار در شرایط بحران در کشور پرداختند.
پنل تخصصی استارت آپ های مطرح کشور در حوزه دیجیتال با محوریت راه اندازی کسب و کار های آنلاین در شرایط کنونی کشور با حضور محمدرضا محسنی بنیان گذار مجموعه پیک برتر، کیارش عباس زاده از بنیان گذاران زود فود، نازنین دانشور بنیانگذار مجموعه تخفیفان، وحید خسروی مدیر عامل مجموعه ایده پردازان و حمیدرضا احمدی بنیان گذار مجموعه ایوند برگزار شد.
در انتها از برگزیدگان مسابقه نقاشی کارآفرینی با حضور دانش آموزان برتر طرح کاشف تقدیر بعمل آمد.
انتهای پیام*
تاریخ خبر: 28 آبان 97
[…] هفته ی جهانی کارآفرینی فرصتی است که میلیون ها نفر از جوانان در سراسر دنیا به حرکت شتابان کارآفرینی متصل میشوند. در این حرکت ایدههای جدید برای بهتر انجام دادن کارها و ایجاد مشاغل جدید مطرح میشوند. […]