کانون دانش آموختگان کارآفرینی به رسم سه شنبه های کارآفرینی، نخستین برنامه سینما کارآفرینی را با نمایش فیلم “چطور یک شرکت بی قانون را اداره کنیم؟” از سری فیلمهای TED در تاریخ 17 اردیبهشت 98 از ساعت 16 الی 18 برگزار نمود.
پس از نمایش این فیلم، دکتر محسن برزگر خلیلی (دکترای مدیریت کارآفرینی و مدرس و مشاور حوزه کارآفرینی و خلاقیت) به تحلیل فیلم پرداخته و به نکات مهم و کلیدی آن اشاره نمودند که بخشی از آنها به شرح زیر است:
- افراد نوآور چه تفاوتی با سایرین دارند؟
- آیا همه افراد می توانند خلاق باشند یا تنها برخی افراد خلاق به دنیا می آیند؟
این سوالی بود که در ابتدا ایشان از حضار پرسیدند. پاسخ این سوال به این صورت بود که همه افراد خلاق هستند اما محیط در پرورش خلاقیت آنها نقش بسزایی دارد اما یک سوال مهم نیز مطرح نمودند که
- چرا فقط عده ای خاص مانند استیو جابز و بیل گیتس می شوند؟
- آیا همه میتوانند مانند استیو جابز باشند؟
وی در پاسخ به این سوال گفت :
شخصی به نام دکتر کریستینسن بر روی زندگی افرادی مانند استیو جابز تحقیق نمود و دریافت که تنها ۳۰ درصد خلاقیت افراد مربوط به ژنتیک آنهاست و ۷۰ درصد آن اکتسابی است و همه افراد با رعایت برخی نکات می توانند مانند استیو جابز شوند.
این محقق مدلی را ارائه نمود که به مدل نوآوران بزرگ برای خلق ایده های نوآورانه مشهور است که در زیر یه آن اشاره می کنیم:
- جرات نوآوری داشته باشیم:
- این کار نیازمند ریسک پذیری و به چالش کشیدن وضع موجود می باشد
- دارا بودن مهارت رفتاری در زمینه های :
- روحیه پرسشگری
- مشاهده گری
- شبکه سازی و ارتباطات
- آزمایشگری
- دارا بودن مهارت شناختی :
- منجر به تفکر پیوندی می شود
کلیدی ترین نکته فیلم این بود که افراد روحیه پرسشگری خود را حفظ کنند و با به چالش کشیدن وضعیتی که از آن ناراضی هستند به خلق ایده های نو پرداخته و به وضعیت مطلوب و دلخواه خود برسند.
ایشان همچین فرموند که ایده ها زمانی شکل می گیرند که بتوانیم پیوند میانه چیز های شگفت انگیز ایجاد کنیم در ادامه ماجرای والت دیزنی را مطرح نمودند که ایشان ایدههای مختلف را کنار هم قرار داده و موجب ایجاد تفکر پیوندی و خلق شخصیت های والت دیزنی شدند.
در ادامه به معرفی اثر مدیچی پرداختند و گفتند زمانی که آدم های خلاق و مستعد در کنار هم قرار می گیرند اثرمدیچی و خلق ایدههای نو رخ می دهد. جلساتی نظیر TED و مکانهایی نظیر سیلیکون ولی در امریکا مکانهایی هستند که اثر مدیچی در آن ها رخ می دهد و ایده های جدید خلق می شوند.
دکتر برزگی تفاوت آدمهای موفق و غیر موفق را در مدل یادگیری آنها عنوان نمودند و در پایان برای توضیح این که چرا ما نمی توانیم خلاق باشیم چند بازی ساده انجام دادند.
در انتها به این نکته اشاره نمودند که به علت آموزش های کلیشه ای است که ذهن ما الگو گرفته و نمی تواند از خود خلاقیت نشان دهد و این عوامل در کسب و کار هم خودشان را نشان می دهند و هنوز کسب و کار های خود را به شیوه های سنتی اداره میکنیم برای اداره یک شرکت بهتر است از شیوه های جدید و کاربردی روز باید بهره گرفت.
در در پایان برنامه ایشان فرمودند:
از کسب تجربه های جدید نترسید و با تغییر عادات و یادگیری درست به خلق ایده های جدید بپردازید
پس از سخنرانی دکتر برزگر، دبیر کانون دانش آموختگان آقای سروش مودب برنامه های سه شنبه ها را که شامل رویداد های مختلفی از جمله : کامیتاپ ( دورهمی کارآفرینان ) ، داستان شکست ، سینما کارآفرینی و نشست مدیران را معرفی نموده و از حضار درخواست نمودند که مشارکت فعال داشته و پیشنهادات خود را برای بهبود عملکرد برنامه های کارآفرینی از طریق راه های ارتباطی کانون بیان نمایند.
در انتهای برنامه نیز عکس دسته جمعی با حضور شرکت کنندگان و سخنران برنامه و با حضور افتخاری دکتر زعفریان (عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی و مشاور کسب و کار های جدید دانشکده) گرفته شد و برنامه پایان یافت.