سخنران پادکست شماره 5 ( نگرش مثبت ):
دکتر علی عبدی جمایران  دانش آموخته دکترای مدیریت کارآفرینی از دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و مربی حرفه ای کارآفرینی و توسعه کسب و کار است و به ارائه اطلاعات تخصصی و کاربردی مفاهیم و عناصر کلیدی تشکیل دهنده کارآفرینی خواهد پرداخت.

دکتر علی عبدی

توضیح پادکست

در این پادکست دکتر علی عبدی به خصوصیات نگرش مثبت می پردازد.

برای شنیدن این پادکست روی پخش کننده زیرکلیک نمایید.

نگرش مثبت چیست؟ چه اهمیتی دارد که نگرشمان مثبت و منفی باشد؟ چرا لازم است که به نگرشمان اهمیت بدهیم؟

 نگرش چیست:

نگرش خود را همانند فیلتر ذهنی تصور کنید که از طریق آن با جهان روبه رو می شوید . برخی از افراد از میان فیلتر خوش بینی جهان را می بینند (نصف پر لیوان) در حالی که دیگران زندگی را از میان فیلتر بدبینی نگاه می کنند (نصفه ی خالی لیوان) اجازه دهید برای روشن کردن فرق بین نگرش مثبت و منفی چند مثال بزنم.

  • شخصی با نگرش منفی فکر می کند “من نمی توانم”
  • شخصی با نگرش مثبت فکر می کند”من می توانم”
  • شخصی با نگرش منفی از دیگران ایراد می گیرد.
  • شخصی با نگرش مثبت در وجود دیگران به دنبال خوبی ها می گردد.
  • شخصی با نگرش منفی بر آنچه از دست رفته است تمرکز می کند .
  • شخصی با نگرش مثبت همیشه شکرگزار است .

نگرش منفی

به نظر نگارنده، فرد فرد ما در طول زندگی همان‌طور که به زندگی ادامه می‌دهیم، در راستای تجربیاتی که به دست می‌آوریم، صاحب دیدگاه و نگرش هم می‌شویم، افرادی که در زندگی خود موارد منفی بیشتری را تجربه کرده‌اند ناخودآگاه نگرشی منفی به دنیا، زندگی و حتی آدمهای اطرافشان پیدا می‌کنند و این نگرش ملاک تصمیم گیری آن‌ها می‌شود. نکته مهم در «افراد با نگرش منفی» احساس عدم رضایتمندی از زندگی است.

نگرش مثبت

نگرش مثبت هم مانند نگرش منفی، با توجه به تجربیاتمان از دوران جنینی و نوزادی آغاز می‌شود و تا آخرین لحظه زندگیمان با این کالبد همچنان در ما شکل می‌گیرد.
نگرش مثبت نتیجه تجربه‌های مثبت هستند و برعکس نگرش منفی نتیجه تجربه‌های منفی.
تصور کنید مادری فرزند خود را با مهربانی کامل و عاشقانه سرپرستی می‌کند، به او رأس ساعت غذا می‌دهد، این کودک هرگز گرسنه نمی‌ماند، پوشکش به موقع عوض می‌شود، در طول روز بارها و بارها توسط والدین در آغوش گرفته و بوسیده می‌شود و هیچ چیزی کم ندارد و همه نیازهایش در حد استاندارد برآورده می‌شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *